yes, please


I've had enough of the hurry hurry.

Oh spare me today
I've had enough of the hurry hurry
just let the day rise easy
and take overOh save me today
Help me forget all the worry worry
just split the sky and free me
to be golden


nuet.

Hur ska jag veta om du förtjänar mina årstider, att du ger, mer än jag får, eller att jag inte märker, inte ser. Jag kommer och går. Tänker och gör. Kommer aldrig riktigt fram. Men det finns utrymme för mer, jag vet, jag ser. Se min tanke, och gör den till din. 


To hang on to nothing.


To hang on to nothing, to float just above the surface as the world spins too quickly beneath my feet. And it's not that anything has happened, or that I'm sad, or that I need an escape. I just...I just long to feel something other than this lovely nothing, tonight...

 


det är bara små, små saker som känns.


feeli'n so close


Monday - feels like yesterdayHur osexigt det än må låta, så har jag haft en väldigt produktiv dag. Verkar som om måndagar börjar blir det alltmer, kanske skapat ett mönster som jag trivs med helt enkelt. Envisas ändå med att längta lite till helgen, till att få sovmorgon. Jag ÄLSKAR att sova. Men det säger bara poff, så är man plötsligt där ;)


höstdagar.


Haft mamma på besök i helgen. Fantastiskt mysigt. I fredags bjöd jag på en liten höstgratäng bestående av rotfrukter och chevre. I lördags spenderade vi dagen på stan, relaxade på Centralbadet & avslutade kvällen på Cloud nine med en härlig middag. I söndags blev det fastermys med lilla Thea, hon är så otroligt fin! Bra dagar helt klart, min själ känns nästan som ny!


the more you ask me, the more I've heard.

Don't wanna lose you,

don't wanna lose

I never knew you, I never knew

Your body's harmful, the very shape.

The cracks are deeper, on every plate.

Don't wanna lose you, don't wanna lose

I get impatient, with every word.

The more you ask me, the more I've heard.

This is a thirst that I've never had,

I've never bled for another man.

 

Austra - Lose it


sunday.


En dag med lilla Thea. Det är mysigt att vara faster. Lite bio och bubbelbad så var min dag ganska så fulländad. Sitter och klipper och klistrar, försöker få ihop en mood-board som man kan kika på ibland när man behöver. Kram och tack för en fin dag.


friday.


goodnight sleepwalker.


flow.En bra dag - med skönt flow. Fått mer gjort idag, än på en hel månad känns det som. Och sådana här dagar flyger jag fram - var liksom bara tvungen att skriva det - så jag minns. Tror jag gillar nya looken på bloggen också, bara headern som ska fixas. Möjligtvis ett söndagsprojekt. Puss, imorgon är det fredag!good lookings


real eyes - realize - real liesAtt förstå tillvaron är mycket en fråga om att stanna upp och se sig omkring.


Jag skulle kunna skriva att jag inte direkt är mig själv just nu, fast det är ju inte riktigt sant. Jag är ju inte någon annan. Istället vill jag nog säga att jag nog inte är den bästa versionen av mig själv för tillfället. Jag är inte mitt bästaste jag, kan man saga så? Åtminstone inte den jag gillar bäst.

Jag är inne i en dålig ‘blogg-fas’. Har inte något att skylla på direkt, men jag är inloggad ett par gånger om dagen, skriver några tankar som känns, suddar bort och loggar ut. Men jag tänker på dig, ibland. Jag memorerar citat och tänker tankar som jag egentligen skulle vilja dela med mig av. Men det känns som om bloggen suckar, andas tungt. Känns som att hösten fått mer ångestladdade ord att smyga sig in i meningarna. Kanske vill bloggen bara veta hur jag mår. Jag åker under regnbågar med förhoppningar om att någonting ska förändras, där på andra sidan. Det finns något att vara tacksam för varje dag, och att tänka så, kommer man sakta framåt. Jag har någon mysig att kramas med när längtan växer sig stor. Blandade känslor som gör att jag inte vet om jag skrattar eller gråter. Antagligen för att dem ligger så nära varann. Försöker att fokusera framåt, utan att falla in i gamla mönster. Blickar bakåt ibland, men går framåt samtidigt...

 


my home.Höst/fint/mys


att hamna rätt - från två håll.

 

När jag hängt med mig själv lite för länge och tankarna börjat leva sitt eget lilla liv, då får jag en känsla av att jag måste sätta ned foten och ta tag i mig själv. Det är så lätt att sjunka in i sig själv och inte se omvärlden som den verkligen är. Ibland behöver man dagar då man slötittar på TV, surfar runt, och känner sig allmänt oengagerad på jobbet. Ibland är det okej, men för många sådana dagar kan nog bli farligt i längden. Man märker ingenting till en början, men efter ett par veckor så känner man hur tystnaden och tomheten liksom kryper i kroppen. Världen känns inte längre levande, inte alls så spännande som det liv man egentligen längtar efter. Man tänker omedvetet hela tiden. Tänker så mycket att det påverkar själva upplevelsen. Och att bli medveten om det, är ett sätt att inse att man inte lever nu, utan ständigt går omkring okoncentrerad och inte upplever omgivningen med den klarhet och enkelhet som man egentligen borde göra.

Alltid när jag ser något vackert, eller känner något extra starkt, så tanker jag direkt att stunden måste fotograferas. Jag tanker så mycket på vad jag vill göra med bilden, att jag glömmer bort att vara närvarande, att uppleva. Jag låter det passera – medan jag tänker – tänker vidare...


thursday.


Vad är det egentligen, att vara sig själv?


Idag när jag gick omkring vid Universitetet och väntade på att min Innebandy skulle börja, så möttes jag av affischen ovan. Och det fick mig att vilja läsa mer, och jag har nu gjort min egen lilla sammanfattning och tolkning på vad jag önskar mer av i mitt liv, samt hur man lyckas bli mer självständig och stark i sig själv...Vad ska man göra av sitt liv?

Många av oss har drömmar om ett stort och spännande liv, och förhoppningar om att livet ska bli något speciellt. Alltför sällan blir det så. De flesta fångas förr eller senare in av vardagen, man går till sina arbeten, fördriver alltför många kvällar i soffan framför TV:n och ser drömmarna om det stora livet sakta tyna bort. Vi har nått en materiell standard som gjort det möjligt för oss att skapa ett samhälle där människor är lyckliga, har möjlighet att utveckla sig själva, och njuta av livet. Men samhället är inte sådant. Alltför många känner sig ensamma och vilsna i tillvaron, och många går omkring med en gnagande känsla av att något fattas i deras liv.


Men det skulle kunna vara helt annorlunda – det skulle kunna finnas ett annat liv, ett liv där man tillsammans med andra skapar den värld man egentligen vill leva i - en meningsfull vardag.


Alla människor har en oerhörd kapacitet inom sig som aldrig eller väldigt sällan kommer fram. Egentligen borde alla människor besitta ett lugn, en klarhet och en inre harmoni, känna sig fria och självständiga, och äga en självklar självkänsla. Det allra viktigaste måste vara att känna en lätthet och livsglädje inom sig, att ha en genuin självkänsla. Men vad är egentligen  ens naturliga, riktiga jag? Vad är det att vara sig själv? Det man i vanliga fall kallar för ens personlighet, eller sig själv, är till stor del olika sätt som man under årens lopp formats av. Det riktiga jaget kan mycket väl ligga outvecklat inom oss. Under uppväxten påverkas man på en mängd olika sätt. Man bygger upp en fasad, som hindrar vårt riktiga jag från att komma fram. Vi formar oss efter omgivningen. De flesta ser sig som självständiga. Men hur går det ihop? Hur många har tankar som verkligen är genomtänkta och förankrade i dem själva? Hur många har valt och format sitt eget liv? Man ser på andra - tar efter trender i samhället, hur man ska se ut och vara, sen formar man sig själv efter det.
Många (jag) lever i en drömvärld och tror att de ska bli lyckliga bara de träffar den rätta personen eller om de vinner fem miljoner på en trisslott. Men även fast Sverige är ett rikt land, så finns det relativt få självständiga människor. De flesta gör vad som förväntas av dem, lär sig att vara sociala och lättsamma, går sin utbildning, sätter på sig slipsen och kavajen, sitter av åtta-till-femjobbet os.v. Saker som styr vårt sökande efter lycka är drömmen om kärleken, och att bli framgångsrik. Kärlek är  närhet, ärlighet, och inte bara viskande ord och blundande för negativa sidor hos den andra. Det är också väldigt lätt att man skapar för stora förväntningar på den andre och på relationen, vilket kan leda till frustration och besvikelse. Det grundläggande för att bli genuint lycklig är att vara vaken, närvarande, att ha självkänsla, att våga visa sig som man är. Vill man nå en mer bestående harmoni måste man söka den inom sig.

Här sätter vi paus, for now.
Kram och godnatt. Nu ska jag försöka hitta min självkänsla, någonstans i drömmen ;)RSS 2.0