En mörk, en ljus, lost and found.


...Och ibland är jag rädd för att skriva om saker som känns. Men vi kom till en punkt - då vi inte längre förstod varandra. Jag gick åt ett håll och du var inte där. Du väntade på mig, och jag kom inte. I cirklar vandrade vi omkring såhär, men med den enda insikten i världen – att vi älskade varann. Det var därför vi fortsätte att vara med varandra, det var därför som cirkeln fortsätte att vara rund, och vägrade låta någon av oss gå.

Och en dag då släppte vi taget om varandras händer, och stängde varsina dörrar. Jag vaknar ibland mitt i natten och vet inte vilken sanning som är sann. Men jag har lärt mig att släppa taget. Se det försvinna i horisonten, märker ditt liv på håll. Men ditt liv - är inte mitt. I mitt gränsland bor bara jag. Hela min kropp i en enda rörelse, och alla förväntningar.  Förväntningar som jag själv bygger upp. Jag har gjort processen “som man gör”. Jag har ältat, tänkt, undrat, gråtit. Jag blundar och minns. All kärlek/Emma, något starkare än förr.
romantic.


I don't question what may be coming next


day'sIdag har ingenting varit jobbigt. Det var nästan så att jag stannade upp ett tag för att tänka varför saker kändes så bra, och varför dem känns just nu. Det är bara rätt tajming, that's all. Har tre dagar att se fram emot. Torsdag, fredag, och lördag.

Och jag somnar leende.
I'm overthinking.closer.


i can feel it.


blue skies and honeywood's.

Man kan faktiskt ligga och stirra sig blind på himlen. Så här skulle jag kunna leva forever. Lite blå himmel, lite grillat och lite kärlek. Enkelt, men underbart - precis som livet!

long time.


Hejdå Öland, familjen, småländskan, hejdå en liten del av mig själv. Vi ses snart igen. Jag kan inte komma på något vettigt att skriva ikväll, men saker börjar kännas så längesedan.

Det känns längesen jag var 17 år - men hur och när fyllde jag 26 - vad hände där emellan?

Längesen jag studsade den röda studsbollen framför mig på nyasfalterad väg en sommarkväll, längesen jag åkte inlines och skrapade knäna, längesen jag spelade fotboll på riktigt, längesen studentmössan vilade på min nyklippta lugg. Längesen jag kände våren så påtagligt nära, och längesen jag sov sked med den där känslan i magen. Längesen som...

 

...men ändå så är det så påtagligt nära...


like.


hey.


yes.
someday I'll become a woman


anine bing & kill your darlingsHur snygg är inte denna kvinna? Och underbar röst sen...

(Klicka HÄR för video)


sweet.

Dhani Harrison and Sasha Pivovarova

I'm not lost; just undiscovered


summer lovi'n - click


yummie.

Nyskalade räkor, avokadoröra, rödlök och pasta. Mmm!

Sky.Fortfarande fast i förundran. Luften kall, men vinden mjuk. Och himlen är öppen. Jag är okej - lugn - tyst - nästan omärkbar. Den klara himlen påminner mig om hur jag känner mig just nu. Öppen - obegränsad - fri - tidlös. Godnatt alla fina.John Ruskin.

 

Sunshine is delicious
rain is refreshing
wind braces us up
snow is exhilarating
there is really no such thing as bad weather
only different kinds of good weather.


stockholm.

Photos by me.

Being me - it's a full time job no one else can do.


insight.

 

the street
the body
the key

life.


you.And the second you asked me to jump,
the second you said you adored me
You lost me.
Mr Charmy.

Maximus är min ständiga kompanjon. Jag skriver - han myser. Vi är ett bra team.

transparent.and everyone can see it.
just as clear
our restless souls
a never ending melody
and again, you only live once
everlonging.


we are clouds we are whipspers.

 

Sunlight woke me this morning. Warmed pillows and whispered dawn.

I'm fading; and I fear I should fade softer still. Start my day

daydreaming. Wish there were more. Honey-skies. Honeywoods.

 

(And yes, english words makes everything more beautiful.

More painting, more lively)

 

 


inne i mig.footsteps. heartbeats. laughter. unspoken lips. breath. wild flowers. future. fog. endlessness. nothing but us. seconds, maybe less. secrets. open minds. love eyes. light. fear. to let go. circles. why's. sunrise. roses. heaven. daylight. butterflies. spring. air. belief. wonders. dreams. love making. beauty. frustration. memories. clouds. to fly - to float - to feel.
, , ,


en ny tid, och en sommar framför...En tid av bara tankar och att vandra runt i en cirkel utan utgång. Jag trodde aldrig jag skulle hitta vägen ut igen, trodde aldrig att vintern och de vassa vindarna skulle ta slut. Men jag överlevde vintern, och nu lever jag.

 


i want all of you, forever, you and me, every day. . .


she's a dreamer - and she knows it


...


bohemian spring.yes, please


...


en söndag, på en måndag. Eller tvärtom, jag har ingen aning.

Och så finns det dagar som den här. Då våren inte alls känns på samma sätt. Eller då jag inte passar in i våren. Jag vet inte riktigt vad det är som blir fel - det blir bara fel. Rastlösa tankar jobbar så hårt att jag blir alldeles matt. Trött där jag går, trött där jag är. Men ändå finns så mycket vilja, så många önskningar, så enkla tankar. Det är bara en sådan dag då stegen inte orkar. Tårar rinner, och medan kryper fina Maximus tätt intill och värmer mitt lilla oroshjärta. På ett sätt vill jag att kvällen ska vara över, men samtidigt får den gärna hålla på så jag kan få ut allt som känns där inuti. Jag tänker om, jag tänker varför. Jag undrar varför något så litet kan kännas så mycket?

 


black.beauty.do you really want to do this for the rest of your life?


.

edited by me


spring.


Och så plötsligt är den där, utanför fönstret. Årstiden som drar fram mina bästa sidor. Jag blir barnslig, flamsig, hoppig och så genuint lycklig. Det känns helt fantastiskt att vi nu har april, maj, juni, juli, augusti framför. OH.finally.friday morning.


fri?Tiden - den är där den är. Är där den finns. En tänkarkväll. Att vara två fria - fast en. Att vara sina alldeles egna - men på samma sekund, samma fria. Jag försöker att inte tänka så mycket längre, jag har det bra. Jag väntar.


väntan.
Kraftfulla spänningar är i luften och jag,
jag är splittrad.
storm.Storm utanför. Försöker titta ut genom fönstret, men jag ser bara mig själv. Suddig. Jag tror jag har börjat avsluta någonting i min kropp. Längtar efter nytt. Vill gå kurser, lära mig och bli duktig på någonting fantastiskt. Vill vara sådär intresserad. Involverad. Engagerad. Men ofta kan jag känna att all information som jag samlar på mig, stannar för en så kort stund. Sipprar ut genom springorna och jag fortsätter att leta efter nytt. Som om jag blir för rastlös, eller som om informationen helt enkelt inte vill stanna kvar. Så enkelt, men samtidigt så svårt.

 


insikter.

Godnatt onsdag, och tack för en bra dag. Idag har jag kommit lite närmare mitt mål. En insikt är iallafall bättre än ingen insikt alls, det är så man får se det. Dessutom sprang jag 6 km tillsammans med en Maratonlöpare idag. PEPP. Är det dags för beach 2011 snart, eller?

 


up's n' down's


Tappar bort besluten jag tagit, och famlar runt i varför, hur, var och när och allt det där som så ofta hamnar mitt framför näsan på en, istället för där bakom någonstans där det borde vara. Men, jag lär mig, jag lär mig hela tiden. Hur mycket jag än vill, så kan jag kan inte tvinga fram någonting som ramlat över till någonting annat. Men ofta tycker jag det är (ganska) skönt att somna ensam, att jag liksom tycker min lägenhet klär mig, att jag klär den, att vi trivs så bra bara den och jag. Men just när jag fått den insikten, kommer känslan tillbaka. På en sekund. Det handlar väl bara om det där enkla. Beröringen i håret, smeket på magen, och att drunkna i någon annans ögon. Längtar efter att bryta de mönster jag så länge cirkulerat runt i, helt okontrollerad och helt fast.
Den där känslan.


...Och jag liksom bara vänds ut och in. Tänker att herregud vad jag längtar, längtar till dagen då jag hör stegen i trappan, de ivriga stegen som vill ta sig in, och vara med mig.

 


äntligen aprilOh.
Kan riktigt känna hur jag flyger fram på cykeln,

med vinden i håret. Sommar, sommar, sommar...


främmande i min egen värld.

Ibland så känns det verkligen som att jag är gäst i mitt eget liv. Att jag bytt liv med någon annan för typ en vecka eller så och bara väntar på att få komma tillbaka till verkligheten. Det känns liksom inte på riktigt. Och såhär känner jag allt oftare. Jag går liksom runt och känner mig främmande i min egen värld. Jag längtar tillbaks. Jag längtar efter mig själv.


e m m a
farewell.


carry on.


love.


sky.


my home.confusion to clarity.

 

dream - live


moonlit sky.

“Why do you fear change? Your eyes so fixed and hollow. Only serve to paralyze this dream. Go on - carry on. I’ll be counting waves. When you go near the edge, you’ll see the waters rise. The tide under this moonlit sky will pull you out. And take you into.”

me & I


find a beautiful place and get lost.


the colour.


magkänslan.


Magkänslan. Oftast är det där som man kan hitta ett bra svar. En lösning. Något som är rätt. Att våga gå på känsla. Lära sig att lyssna. Att våga strunta i vad andra tycker. Att göra det som man själv vill, göra det som man mår bra av…

chanser.

Jag satt där i biosalongen. “Lyckan, kärleken och meningen med livet.” Såg Julia Roberts leta efter sig själv, efter något äkta, efter harmoni, efter att förlåta sig själv. Resa från USA, till Italien, Indien, Bali. Under en stor del av filmen var jag någon annanstans. Reflekterade över mig själv, mitt eget liv, mina val medan händelserna fladdrade förbi framför. Längtade bort, någonstans jag inte visste vart. Inte visste fanns.

Längtan att följa mina drömmar. Efter att våga. Finna modet. Att resa. Och mitt i all iver som väcktes i min kropp, så kom självinsikten och plattade till mig där jag satt, smockade till mig i ansiktet och fick mig att se sanningen. Insåg att jag är så rädd. Skräckslagen.  Visst klarar jag mig bra, men pusselbiten som saknas - finns den här? 

Att inte springa åt andra hållet så fort luften andas möjligheter. Att inte gömma mig bakom. Behöver tappa balansen för ett tag, tills jag är redo att springa fritt igen…

 


oh.


svävande - men ändå helt fast

Att försvinna överallt
brukar ge lugn


Det var en helt vanlig natt då jag rastlöst gick upp ur sängen, slängde upp balkongdörren och släppte ut luften ur lungorna - tittade på den stjärnklara natthimlen. Memorerade varje penseldrag. Jag blundade och kunde fortfarande se stjärnorna på sin rätta plats, utföra samma magnifika mönster.

Jag kan inte skriva varken rakt eller rätt. Förändring, att försöka förstå vad som händer. Vill vända kroppen inåt väggen för att känna den trygghet man känner när man ligger mitt emellan. Att ta steg för steg, skapa fotspår, skapa något eget, få patent för sina tankar, tänka från höger till vänster och sen bara stanna till, hoppa så långt det går. Jag skickar sms till någon jag tycker om, som jag vet är på väg någonstans, jag får svaret att hon är framme. Fick samma fråga tillbaka, var är du? Jag svarade att jag inte vet var jag är. Platsen i själva letandet är inte alltid svaret. Man får sina lösa trådar, men sen måste man binda ihop allt själv, det är först då man märker.

Jag hamnade här. I ingenstans. Överallt. Svävande, men ändå helt fast


fixi'n.

Photo # 1: Joe Bonomo
Photo # 2: Remade by me

Stockholm, by me

Stockholm, by me

beyond retro.söndag morgon.

Någon gång, jag vet inte exakt när, men jag lämnade - för att Stockholm skulle bli mitt nya hem. Jag fick höra om Stockholmsyndromet - längtan att lyckas - och lyckas snabbt. Jag är så otålig, och jag vill att saker ska hända på en gång, annars ger jag lätt upp. Men jag känner att något närmar sig - kan bara inte ta på det - inte än. Men att skynda något, som tycks kräva tid är nog inte lösningen. Jag väntar lite, lite till, sedan kastar jag mig ut och hoppas världen är lika redo som jag.

heavenly


yesstyle


My future home.


now and then.


yes, please


love love love


nighty.


playing with pictures - my passionconcrete jungle.

En ganska så konstig insikt kanske - men jag har insett att jag nästan aldrig är konkret. Konkret är ett ord jag aldrig förstått mig på. Jag är alltid lite både ock, ibland svart och ibland vitt, och när jag har för mycket att tänka på, så blir jag kryptisk. Då blir saker antingen inlindade i sockervadd eller fullstoppade av irritation.Utan konkreta svar, hur är man då ärlig? Om konkret är att vara synlig, tydlig, rak - och jag är suddig, diffus, (inte osynlig, men otydlig), föds man till att vara det? Vad är motsatsen till konkret - abstrakt? Hur är man abstrakt ärlig? Vilka konstiga tankar, men det hör väl torsdagen till. Det får bli morgondagens mission - vara mer konkret. Hejja!

free.


Lördagskväll.

 

Jag brukar sitta uppe sent, bara för att jag kan. Bara för att göra livet lite längre. Det är ju trots allt lördag. Entimmesdusch, räkor och vitt vin. Och ensamhet. Imorgon tänkte jag fota APRIL och komma på meningen med mitt liv. Kram då.

 


spring.


enkelhet.

Min längtan är enkel
Det är kärlek jag vill känna mest

Glädjen finns överallt, den är så nära. Jag ska bara, jag ska bara flytta mig dit det händer, där tristessen inte får plats, och där pirret i magen får mig att skratta högt.

Jag såg med blyga ögon
Vinet färgade mina läppar
Glaset tömdes
Jag var där

Att veta - är makt
Lär mig allt du kan
Visa mig allt det vackra 
Ge mig ditt då, ditt nu, och ditt sen
För jag vill lära mig mer


Idag är det enda jag har.

Man faller som snöflingan, växer som gräset, växer upp, får färger, lär sig att dansa i vinden och längta efter känslan att falla. Våra öden är dolda, men inte helt. Känslan av att finna något som saknats kommer alltid leda närmare önskningen. Tänk dig känslan att vilja något mest av allt…

om jag dör imorgon är idag det enda jag har.

Så om kosmos och tiden har en plan – är det vad jag kommer att märka - känna mest. Imorgon finns inte – inte än - det är idag jag älskar.


the dreams are not bigger than the dreamer.

For much of my life, I took my dreams away from myself. I live in a city I really love, my friends and family are near, so I can’t say that my dreams in my life havn’t come true. However, I decided that to dream too big wasn’t very realistic. To focus on those big dreams didn’t pay the rent, or get me to work on time.

My dreams, are not bigger than my life. They are meant for me to go forward and to fulfill them. And to do that, is not selfish. It does not mean we care only for ourselves and no one else. It shows that we love ourselves. I have no idea what my biggest dreams are going to look like in detail; the parts that I do see, the people, ones that I have deep conversations with, that I’m hugging, that I’m laughing with.   That dream, and all that comes with it, is no bigger than I am, and that means, it is within my reach.

 


en tanke.


Vem vill du ha vid din sida
när dina drömmar slår in?


trust.

Pic; Sabine Pieper

Can you imagine how it would feel if your heart were open, if everywhere you went, you trusted, were relaxed, and knew that the universe was friendly? How would your life flow if you believed that your inner guidance was gentle and kind, and that you self were sending a beam of love like a circle around you to everyone?

When there’s nothing left to burn you have to set yourself on fire.


stranger you.

I never met you but I knew all your secrets. You’d spill them late at night across the wires, across the earth, from one continent to another. I don’t know what you sounded like but I knew what you’d say. And I didn’t even know what you looked like. But I knew how you felt. We trust in strangers the most.

swallow my words, taste my thoughts.


lost & beautiful

I feel like my life is important and like I was placed here for something, but I don’t feel like I’m doing anything for anyone right now. I feel kind of lost, but strangely also at peace. 

Maybe I expect to much of myself. I feel like I’m never doing what I should, or at least not enough. I’m to hard on myself. I know this but I continue to be anyways, and I don’t know how to fix it. I just never feel like it’s enough.

the time you forgot to breathe.

Okay so you’re in the race and you get an education and a job and a man and a kid, and you drink and you eat and you make love and then you go to sleep and then wake up and do it again - because you can - and you will - and that’s what’s expected of you and one day they’ll expect it from your kids. Slow down. There is more than this.

Pause.


Start outside yourself and finish within.


Slow down and know that the only way you will get things done,
is if you focus on one of them at a time.

style.


stay or go.

 

Something has moved - The world is out of sync. Birds fly backwards and hours pass like seconds and seconds pass like hours. The light fades before the sun leaves. The stars shine before the night falls. I'm here early. You are here late.

But if it’s going backwards, who’s early and who’s late?
Don't talk to me like you know me.

Don’t talk to me like you know me.
Talk to me like you love me.

you.


life.


You will always have some excuse to not live your life.you.

You are the distance between the way things are

- and the way I want them to be.


It's safe to fall if you just trust the ground that you stand on.Mr Nobody


plans.


There's no reason to have a plan B, because it distracts you from plan Aandas fritt.

Jag öppnar fönstret, släpper in ljuset och den kalla vinden, tar djupa andetag som om jag drack luften törstig och omättlig. Jag har ett begär till livet, till luften, att kunna andas fritt. Jag vill leva här och nu, inte kasta bort en enda sekund till.

Responsibility.

“Responsibility. That word worked on me until I worked on it, until I looked at it carefully and broke it down into the two words that make its true definition : the ability to respond.”

- (Eat, Love, Pray)Captured.


Tillåt allt att få finnas.. och låt det sedan passera…


Jag förstår inte vad jag är rädd för, eftersom steget över gränsen inte är längre än de andra steg jag tidigare tagit. Min känslighet förstärks av rädslan. Jag vill egentligen inte uttala känslorna, inte ens forma dem till tankar. Vi är…Vi har…
Jag ångrar att jag öppnade och smet in. Tände eldar i tron om att jag hade hittat rätt känsla. Pärlor som gick förlorade. Om min syn nu går förlorad i mörkret, och ingen annan än du kommer sakna det som en gång varit jag. Dessa känseltrådar var allt jag hade att följa. Nu hittar jag inte ut.

Men man behöver aldrig be om ursäkt för att man är mänsklig. Just de orden fick jag till mig. Säg aldrig förlåt, för att du känner. Sanningen är lättare att förlåta än lögnen.

Nu går jag rakt fram för att inte gå vilse. Kan hända att jag inte känner igen det uppenbara, det som är sant. Det fullständiga försvinner - spår finns kvar, jag halkar på samma våta stenar om och om igen. Borde vila i det som närmar sig. Kaos och förvirring. Allt där emellan, alla frekvenser jag söker och flödet jag längtar efter, finns i oss redan. Behöver inte se allt för att beröras, behöver inte förstå allt för att växa…Att älska sig själv genom någon annan är fel, så jag säger nu - jag älskar dig - genom min egen kärlek.

Jag vet inte hur jag ska ge dig mina hemligheter, utan att avslöja dem.


a door.

To me, you’re a beautiful door - I can’t enter. 
It almost hurt to stay outside.

me & I


infinite.

There’s something so infinite about sitting in a beautiful place, listening to music, and allowing yourself to freely think and fantasize. It’s wonderful, because with an imagination, you are not confined to remembering good times; you can create them in your head. Your mind wanders to beautiful scenarios - you’re not there, you’re in your own world - and that is infinite.

alive.

“If you’re alive, you got to flap your arms and legs, you got to jump around a lot, you got to make a lot of noise, because life is the very opposite of death and therefore, as I see it, if you’re quiet, you’re not living. You’ve got to be noisy or at least your thoughts should be noisy and colorful and lively.”

Chaos to order - Confusion to clarity - A stranger into a friend


I don't know if I'm looking for a reality.

Someone once told me that I have a writers soul. I don’t really know who he was, or if he was enrolled in a dream, but I kinda took it to me. I’ve been told that I love to be melancholy, but also when you feel like the only thing in life is writing - is the time you’ll become the sadest. I can’t forget about this dream, it’s been played over and over in my head - I go to bed with it, and I wake up with it - as a gray wire that follows me in everything I do. I never been good in meeting people and then forget about the meeting. 

You already know that you don’t know … and that you’ll never be able to comprehend. Why would you? Why should I? 

I don’t know if I’m looking for a reality.
I don’t know if I’m me, without you.
I don’t know if Emma is just a name.
I don’t know


I wonder if you know that once I had my own city, streets of me, my own people, my imaginary language. The past never passes, it just floats - from entering, while we move. I had my own little world and I flirted unconsciously and the beautiful eye is already replaced with another and I can no longer see - what I wanna see, what I know exist.

I follow the star patterns in the sky and talk to the air just as it would be my best friend. So yes, I have a writers soul, and there’s nothing I can do about it - I just need to accept it. To live the easy way - or live with heavy thoughts, I never got the chance to choose.

I’ve always believed in fairy tales.
Fairy tales never change. 
They are timeless and you can do 
stupid things and still be forgiven
While it doesn’t exist, 
there is nothing it can’t do


eyes closed.

I close my eyes and see you
And when I open them,
I allready miss you

Closer.

I remember 
running out of sight

I’m standing still

The closer I get

I wonder where I am

On a road

Far from behind

I stop
to think
what I am

floating minds.

a silent walk home
with an illusion

two in separate places
fantasy rain over

blended minds 
become together
a reason

let´s get inside
to the neverending white lights
speed of moon

take my hand, he says
embraced by his lips
we were floating

years of bottomless longing
becomes a future
I’ll likely miss

little by little 
becoming a piece
puzzling
love fusion

Ian Francis


around me.

words. fashion. hearts. clouds. sound of rain. being absurdly silly. hot showers. (& falling into bed after them.) red nails. staying up late. making stories. smiling.  compliments. the sun. watching people. lyrics. wine. dreams. fantasies. my wonderful friends. hot tea. writing. beautiful. babies. photos. kisses. naps. a perfect breeze. unexpected things. old friends. spoon sleeping. messages. DREAMS.

time.

Minutes pass
Becomes hours
Hours lost in your eyes
Lost in your embrace
Hours away from you 
Hours we have to make up for…

Life is a song - sing it

"Life is beauty, admire it. 
Life is a dream, realize it. 
Life is a challenge, meet it. 
Life is a duty, complete it. 
Life is a game, play it. 
Life is a promise, fulfill it.
Life is sorrow, overcome it. 
Life is a song, sing it. 
Life is a tragedy, confront it. 
Life is an adventure, dare it. 
Life is life, fight for it.”

restless as you are - rest with me

You may go 
It´s okey 
restless as you are 
Rest with me 
I´m your love and misery 
This is true 
I am fragile 
just like you
You and me 
We are love and misery

David Bray


Poetry comes and goes.

Poetry comes and goes 
between what is, and what is not
It weaves and unweaves reflections
Eyes speak, 
words look, 
looks think
To hear thoughts, 
see what we say
touch the body of an idea
Eyes close, 
the words open.

– Octavio Paz


to close your eyes is to remember.Every situation is an opportunity to grow.

“Every situation is an opportunity to grow; everything that happens is giving you the opportunity to become stronger, wiser, and more loving. Everything that happens to you is for your higher good. Allowing your higher good means knowing deep inside that you are safe and loved and that your Higher Self is always working for you.”

Soul shaking.

My homesick soul is a wonder.
My heart is strong.
My missing body is bend.

Well, that’s the dream of the mind,
as you walk the line to home.
All that’s left is the truth.

WORD;

I wish we could open our eyes,
to see in all directions
at the same time…

No matter how perfect the day is, it always has to end.


find my way home.

Like a river steering a new course

I want to flow to the essence 

of my life force

and find my way home

Mind sister.


du ska få mina färger.


shine on.

Önskar att jag hade en dagbok som skriver sig själv. Skriver mina tankar - precis så som dem är. Jag behöver få se känslorna för att verkligen förstå. Genomskinlig. Det är vad jag blivit. Tappat färg o förståelse och framförallt intresse. Inbillar mig att jag blivit känslokall - att jag inte vet vad som är rätt eller fel längre - men varje gång jag agerar fastnar gråten i halsen o allt jag får fram är ett förlåt. Kanske vill jag mer än som går.  Jag vet inte vilket ben jag ska stå på. Vilken axel jag ska luta mig mot. Tårarna bränner bakom ögonlocken. Leenden glittrar bredvid. Inmålad i ett hörn Precis så som jag någonstans ville. Vad än som gör mig lycklig Jag försöker tänka mig det. Jag vill kasta mig i en kall sjö och komma upp som ny. Börja om.  Jag går och går och går. fotograferar, drömmer mig bort. Drömmer om dig, och när jag gråter, gråter jag för oss.

when a suprise changes ones day for the brighter

“But is it such a bad thing to live like this for just 
a little while? Just for a few months of one’s life,
is it so awful to…nap in a garden, in a patch of
sunlight, in the middle of the day? And then to
do it again the next day?”

doors.


I just love when a door opens,

and you can pass through,

with an open mind.you look in my eyes and there’s nobody home.


whatever you feel - there's always something stronger

Vissa dagar är alla bara så otroligt utanför, hur mycket dem än sliter, så är dem inte ens i närheten av att nå mig. Jag behövde tid för mig själv, och jag tog den, stal den.

Jag älskar friheten, att dansa när ingen ser, att dansa när alla ser. Fest är en lockelse som drar i mig om dagarna. Får mig att längta nätterna. Där folk är glada, och umgås med rödvinsläppar och leenden. Att vara bland folk, vara en i mitten, en bland mängden, känna sig omringad, och krama om. Det är bara det, att när folk pratar om framtid, och jag berättar om min, så känner jag åter igen, att jag liksom inte bryr mig. Jag vill inte känna framtid, om sanningen ljuger.

Jag tänker ibland på olika möten. Jag lever med de tankarna, beslut jag tog, för att jag ville ta dem, för att visa andra, för att påminna mig själv. Folk som fick betyda, de som gick förlorade, då framtiden tog det som var. En gång satt jag i sanden några meter från ett stort hav. Det var stjärnklart och varma kinder. Kände att orden som sas från min mun då – var de skönaste, mest ärliga jag någonsin fått ur mig. Vem vill jag ska veta vilka saker jag gömmer? Vem är jag då, att säga att ärlighet betyder mest? Om jag lever i sanning att döma lögnen, att vi lever och hoppas – fortsätter…

Whatever you got.
there is always something you want moreblurred.

it’s all so blurred. unfocused. out of line - BUT I LIKE IT


Det gick inte över - jag ville va kvar.


beautiful hearts.

Sunny days, smiles from strangers, the feeling of confidence, deep conversations, seeing my loved ones laugh, experiencing new things, moments I never expected to happen but they did happen, long car rides with the music loud and the windows rolled down, beautiful people with beautiful hearts, inspirational quotes, the company of someone I like…

And then I remembered

"And then I remembered why I have read and written all of my life.

I remembered how much I ache to write. "We write to retrieve what is lost"

When we write we retrieve parts of ourselves we didn't even know

were lost. Receiving others creative expressions. Open ourselves to a

deeper wisdom."

-Exracts from Oriah Mountain Dreamer


a feeling.

- Well, you see, you bring the good out of me - put it in front of my eyes so I can see it - and I like what I see - ehm, thank you for that…

what will be - will be.


deeper and deeper shades of night.


poetry in motion.

I want to kiss away
the lines around 
your eyes
but first
I want to read them
and remember
each of their
secrets…

a dream.

En underlig dag, börjar alltid med en vanlig morgon.
Jag flyger iväg på cykeln, cyklar långt - cyklar vilse
En dröm är nära, och jag cyklar så fort jag bara kan, för att komma ännu närmare, närmare, närmare. Världen runt omkring blir suddig av farten och alla tankar, vart är jag på väg?

Imorgon är du min
Imorgon är nu…

Jag följer - och närmar mig, det känns att det är nära, något är så nära…jag ska hitta det, denna gång så ska jag…om man lyssnar noga - så hörs mer än vinden genom håret, mer än hjärtat i andningen - jag hör hur det gamla lossnar, hör hur det nya kommer…jag känner hur världen målas om..
Jag korsar länder, utan att hitta dem igen

“Within this mind, lays the secret that connects it’s all, a truth not yet for you to know, but to feel”.

Hur ska vi säkert veta, hur det egentligen är? Ingenting är säkert. Drömmen kanske kostar mitt liv. Fast jag får bara, om jag tar, och ger jag för mycket, vem blir jag då? Är jag förlorad? Kommer jag någonsin att hitta vägen tillbaka?

Och du sa; 

“Varför tycks jag höra mig själv andas, när jag knappt lever?”

…tiden stannar…jag stannar…Jag är där - jag är äntligen där.


RSS 2.0